Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k filmu Avatar

příspěvky 2041 - 2060 Napsat příspěvek
K pispevku speedy.mail by som doplnil este toto : link

A neviete my v skratke vysvetlit co je to motion-capture
416395
K pispevku speedy.mail by som doplnil este toto : http://www.gorilla.cz/article/8310-avatar-ceka-nas-pouze-dabing-nebo-i-originalni-zneni-stitulky.html A neviete my v skratke vysvetlit co je to motion-capture
0 0
reagovat
Co? spomina ma tu nekdo? :D
416392
Co? spomina ma tu nekdo? *:D*
0 0
reagovat

Karlos,Karbous

díky za vysvětlení..přeci jenom máme tu Avatara a to jsou samé revoluce a evoluce a úžasné triky atd.. tak přeci jenom sem chtěl být trochu v obraze abych věděl o čem je řeč..a když se na to tak dívám tak je hrůzný proč se do toho Zemecki vůbec pouští jako Avatar je oproti Vánoční koledě nebe a dudy (některý záběry z traileru mi přišli u Vánoční Koledy jako z nějaké nepovedené PC hry )...
416390
díky za vysvětlení..přeci jenom máme tu Avatara a to jsou samé revoluce a evoluce a úžasné triky atd.. tak přeci jenom sem chtěl být trochu v obraze abych věděl o čem je řeč..a když se na to tak dívám tak je hrůzný proč se do toho Zemecki vůbec pouští jako Avatar je oproti Vánoční koledě nebe a dudy (některý záběry z traileru mi přišli u Vánoční Koledy jako z nějaké nepovedené PC hry )...
Karlos,Karbous
0 0
reagovat
Tak fantazie, nerealny svet, na co to pozerat. A ted si predstavte tyhle holky, jak dou s nadsenim do kina na Novy mesic nebo jak ctou stmivani jako knizku, at mi nekdo tvrdi, ze je to realny svet.
416389
Tak fantazie, nerealny svet, na co to pozerat. A ted si predstavte tyhle holky, jak dou s nadsenim do kina na Novy mesic nebo jak ctou stmivani jako knizku, at mi nekdo tvrdi, ze je to realny svet.
0 0
reagovat
Eru Ilúvatar: Profesionální osvětu určitě přinese někdo povolaný, takový rtep má tak trochu v těchto věcech píc prstíků než by si kdokoli z nás mohl jenom přát, ale... ;) trochu laičtější přístup taky neuškodí...
Avatar je ze třetiny reálné záběry a zbytek CGI... CGI není technologie, je to jenom zkratka pro digitálně vytvořený obraz, čili trikové sekvence. Koleda je naproti tomu komplet na pcčku. Proč to ale dávaj do stejnýho pytle? Protože jednak oba se snaží vyrenderovat reálný svět (i když Zemekis značně stylizovaný) a používají k tomu technologie motion-capture v pokročilé fázi... Tahle technika zachytává pohyby předehrávajících herců, navrch ale v dalších etapách zpracování do detailu převádí i jemné mimické pohyby, takže výkon digi alterega herce je rovnaký jako herce samotného. Avatar i koleda jsou sice každý ve vlastní trikové stáji (Avatar WETA modrásci a stěžejní záběry, zbytek drobenka po studiích, takže i na to ILM se dostalo), ale ta metoda se vesměs dost podobá... Je to nadstavba klasického zachytávání pohybu...
Na druhou stranu koleda jde směrem stylizovaných obrazů, zatímco Cameron si užívá možnosti vyhrát se se vším na stodeset procent a piluje každý záběr do naximálně možné "reálné" podoby... Ty uvozovky tam nejsou nhodou, i Cameron určitě příjde s určitou částečnou stylizací ;)...
Druhá a na pohled asi nejvýraznější spojnice mezi obouma projektama je stereoskopická projekce... Oba na ni vsadili minimálně polovinu karet a minimálně Cameronovi to zatím vychází na jedničku :)
416388
Eru Ilúvatar: Profesionální osvětu určitě přinese někdo povolaný, takový rtep má tak trochu v těchto věcech píc prstíků než by si kdokoli z nás mohl jenom přát, ale... ;) trochu laičtější přístup taky neuškodí... Avatar je ze třetiny reálné záběry a zbytek CGI... CGI není technologie, je to jenom zkratka pro digitálně vytvořený obraz, čili trikové sekvence. Koleda je naproti tomu komplet na pcčku. Proč to ale dávaj do stejnýho pytle? Protože jednak oba se snaží vyrenderovat reálný svět (i když Zemekis značně stylizovaný) a používají k tomu technologie motion-capture v pokročilé fázi... Tahle technika zachytává pohyby předehrávajících herců, navrch ale v dalších etapách zpracování do detailu převádí i jemné mimické pohyby, takže výkon digi alterega herce je rovnaký jako herce samotného. Avatar i koleda jsou sice každý ve vlastní trikové stáji (Avatar WETA modrásci a stěžejní záběry, zbytek drobenka po studiích, takže i na to ILM se dostalo), ale ta metoda se vesměs dost podobá... Je to nadstavba klasického zachytávání pohybu... Na druhou stranu koleda jde směrem stylizovaných obrazů, zatímco Cameron si užívá možnosti vyhrát se se vším na stodeset procent a piluje každý záběr do naximálně možné "reálné" podoby... Ty uvozovky tam nejsou nhodou, i Cameron určitě příjde s určitou částečnou stylizací ;)... Druhá a na pohled asi nejvýraznější spojnice mezi obouma projektama je stereoskopická projekce... Oba na ni vsadili minimálně polovinu karet a minimálně Cameronovi to zatím vychází na jedničku :)
0 0
reagovat
Ten dabovanej trailer by měl být zakázanej od Foxů, odrazuje to lidi od kina.:D
416387
Ten dabovanej trailer by měl být zakázanej od Foxů, odrazuje to lidi od kina.*:D*
0 0
reagovat

Eru

CGI je zkratka "Computer Generated Images" - tedy jakékoliv vizuální triky vytvořené počítačem. Vánoční koleda je kompletně CGI, tj. nic, co je vidět, není reálné. Avatar je kombinace živých herců a kulis s CGI. Cameron má naštěstí dost rozumu a ví, že počítačem vyvoření lidé stále vypadají strašně nereálně. Společné mají filmy to, že využívají technologie, která snímá pohyby živých herců, které pak aplikuje na počítačem vyvořené postavy.
416386
CGI je zkratka "Computer Generated Images" - tedy jakékoliv vizuální triky vytvořené počítačem. Vánoční koleda je kompletně CGI, tj. nic, co je vidět, není reálné. Avatar je kombinace živých herců a kulis s CGI. Cameron má naštěstí dost rozumu a ví, že počítačem vyvoření lidé stále vypadají strašně nereálně. Společné mají filmy to, že využívají technologie, která snímá pohyby živých herců, které pak aplikuje na počítačem vyvořené postavy.
Eru
0 0
reagovat

technologie

musim se přiznat že v tom mám pořád guláš..když si vezmu Avatara a Vánoční koledu - jsou tyto filmy dělány pomocí té technologie CGI ? Když se podívám na Avatara tak se mi zdá že lidé tam jsu hrány herci ale naopak ve Vánoční Koledě tam je všechno děláno pomocí PC, takže Avatar je dělán tak napůl když potřebují tak tam dají herce za modré plátno ale většinou jedou pomocí PC naopak jak už sem psal Vánoční koleda je dělána jenom přes PC....a ještě něco na Avatarovi dělala Weta nebo ILM..? dík ;)8)
416385
musim se přiznat že v tom mám pořád guláš..když si vezmu Avatara a Vánoční koledu - jsou tyto filmy dělány pomocí té technologie CGI ? Když se podívám na Avatara tak se mi zdá že lidé tam jsu hrány herci ale naopak ve Vánoční Koledě tam je všechno děláno pomocí PC, takže Avatar je dělán tak napůl když potřebují tak tam dají herce za modré plátno ale většinou jedou pomocí PC naopak jak už sem psal Vánoční koleda je dělána jenom přes PC....a ještě něco na Avatarovi dělala Weta nebo ILM..? dík *;)**8)*
technologie
0 0
reagovat
Inak je zaujimave ze z mojho okolia o Avatare nikto nic nevedel, samozrejme robim osvetu a kzdemu posielam link na trailer, ale neverili by ste ze len jedneho kamosa som na to namotal, inak nula bodov, sice spoluziacky, kamosov na to taham, nejak ich to nechytilo ale nemaju inu moznost, proste sa pojde do kina a hotovo?) cela parta, takze chalani berte priatelky, kamosky do kina, musia to predsa vidiet aj nejake baby aby to potom poslali dalej:D
Pytal som sa bab preco v tom nic zvlastne nevidia a vraj ze to je taka fantazia, nerealny svet, a naco to vlastne pozerat ked je to vymyslena kravina. Snad tomu ta Leona Lewis pomoze, lebo trailery nechytili:-
416384
Inak je zaujimave ze z mojho okolia o Avatare nikto nic nevedel, samozrejme robim osvetu a kzdemu posielam link na trailer, ale neverili by ste ze len jedneho kamosa som na to namotal, inak nula bodov, sice spoluziacky, kamosov na to taham, nejak ich to nechytilo ale nemaju inu moznost, proste sa pojde do kina a hotovo*?)* cela parta, takze chalani berte priatelky, kamosky do kina, musia to predsa vidiet aj nejake baby aby to potom poslali dalej*:D* Pytal som sa bab preco v tom nic zvlastne nevidia a vraj ze to je taka fantazia, nerealny svet, a naco to vlastne pozerat ked je to vymyslena kravina. Snad tomu ta Leona Lewis pomoze, lebo trailery nechytili*:-*
0 0
reagovat
sohaj::+:D..ja by som bol zvedavy na plagat 2012..co by asi tak povedali?
416383
sohaj:*:+**:D*..ja by som bol zvedavy na plagat 2012..co by asi tak povedali?
0 0
reagovat
Co se mi dneska stolo... Sjíždím na Muzeu v metru po eskalátrech a přede mnou se baví 4 holky. Nijak jsem si jich nevšímal, ale pak jsem projeli kolem plakátu na Avatar a jejich hovor už nešlo nevnímat:
"Jo, to je ten film, jak jsme viděli tu ukázku."
"Jo, ale to nebude nic moc. Ta ukázka mě moc nechytla."
"Jo, to je ta fantastyka, že? Hmmm, to ne."
"Ten režisér na tom dělal od Titanicu..."
Následně jsme minuli plakát na Vánoční koledu:
"...jo ale na tohle musíme zajít, to je krásné."

Eště že tam nebyla reklama na Nový měsíc, to bych se asi skácel smíchy:D
416382
Co se mi dneska stolo... Sjíždím na Muzeu v metru po eskalátrech a přede mnou se baví 4 holky. Nijak jsem si jich nevšímal, ale pak jsem projeli kolem plakátu na Avatar a jejich hovor už nešlo nevnímat: "Jo, to je ten film, jak jsme viděli tu ukázku." "Jo, ale to nebude nic moc. Ta ukázka mě moc nechytla." "Jo, to je ta fantastyka, že? Hmmm, to ne." "Ten režisér na tom dělal od Titanicu..." Následně jsme minuli plakát na Vánoční koledu: "...jo ale na tohle musíme zajít, to je krásné." Eště že tam nebyla reklama na Nový měsíc, to bych se asi skácel smíchy*:D*
0 0
reagovat
JJ kukol som na tu stopaz a je to naozaj hudba z C&C: Generals....co sa tyka marinakov,zbrani,lietadiel strasne my to pripomina film Aliens
416380
JJ kukol som na tu stopaz a je to naozaj hudba z C&C: Generals....co sa tyka marinakov,zbrani,lietadiel strasne my to pripomina film Aliens
0 0
reagovat
Jojo ja to tipuju do premiery jeste tak na jeden feature a minimalne pet klipu. Kdyz si vybavim, kolik klipu vypustili treba na takovyho Pottera, jehoz propaganda je ve srovnani s avatarem jen slabej odvar, tak se mame zjevne do premiery jeste na co tesit.
416379
Jojo ja to tipuju do premiery jeste tak na jeden feature a minimalne pet klipu. Kdyz si vybavim, kolik klipu vypustili treba na takovyho Pottera, jehoz propaganda je ve srovnani s avatarem jen slabej odvar, tak se mame zjevne do premiery jeste na co tesit.
0 0
reagovat
Ty featuretty mě baví hodně... ale některý záběry z džungle dost připomínají King Konga.
416378
Ty featuretty mě baví hodně... ale některý záběry z džungle dost připomínají King Konga.
0 0
reagovat
Ten RT/IGN klip je dost hustej.. jedem nakopat tem Smoulum prdel a vytezit sutry co potrebujem.. fandim lidem! :+:+:D
btw vsiml si nekdo hudby z C&C: Generals? (01:05-01:55)
416377
Ten RT/IGN klip je dost hustej.. jedem nakopat tem Smoulum prdel a vytezit sutry co potrebujem.. fandim lidem! *:+**:+**:D* btw vsiml si nekdo hudby z C&C: Generals? (01:05-01:55)
0 0
reagovat

Featurette 3

Ten Cameron ma prekvapuje cim dalej tym viac
416376
Ten Cameron ma prekvapuje cim dalej tym viac
Featurette 3
0 0
reagovat
Neví někdo kdy budou první projekce pro novináře atd. dík
416375
Neví někdo kdy budou první projekce pro novináře atd. dík
0 0
reagovat
A voni tam strašáááááli ty Avatáááááři na tom Čortovým hrááááádu :))))) Teprve sem se odvážil pustit si trailer v češtině, skoro mě pobavil jako Tajemný hrad v Karpatech :) Třebaže bude finální dab. jiný, poslat do světa takhle odfláknout ukázku na asi nejočekávaněší pecku roku to je síla, snad musí tahat za uši i ty děcky který to má lákat - jak kdyby dabéři neměli ani páru k jakým scénám to čtou a překladatel má cit pro češtinu asi jak mongolský pastevec jaků. Kdyby to byla ukázka na něco na Prima Cool tak budiž. Zřejmě je na takovýhle dabingy fakt potřeba vyprázdnit si hlavy, je to tvrdý :)))))
A zvláštní je že z přehlídky Cameronových filmů v traileru vypadává i Propast, vždyť to byl a je taky dost super sci-fík :) Díky za featurette 3, zajímavý.
416374
A voni tam strašáááááli ty Avatáááááři na tom Čortovým hrááááádu :))))) Teprve sem se odvážil pustit si trailer v češtině, skoro mě pobavil jako Tajemný hrad v Karpatech :) Třebaže bude finální dab. jiný, poslat do světa takhle odfláknout ukázku na asi nejočekávaněší pecku roku to je síla, snad musí tahat za uši i ty děcky který to má lákat - jak kdyby dabéři neměli ani páru k jakým scénám to čtou a překladatel má cit pro češtinu asi jak mongolský pastevec jaků. Kdyby to byla ukázka na něco na Prima Cool tak budiž. Zřejmě je na takovýhle dabingy fakt potřeba vyprázdnit si hlavy, je to tvrdý :))))) A zvláštní je že z přehlídky Cameronových filmů v traileru vypadává i Propast, vždyť to byl a je taky dost super sci-fík :) Díky za featurette 3, zajímavý.
0 0
reagovat

fandango

U Návratu krále to bylo snad ještě drsnější.
416373
U Návratu krále to bylo snad ještě drsnější.
fandango
0 0
reagovat

msyogota

jj, bylo to boží, jak ty původní obrázky Navi se liší od dnešní skutečnosti, jak jediné fotky z avatara byly ty s Cameronem, jak všichni spekulovali, jestli to bude revoluce... jak ty staré dobré VHSky.. "Indy? O tom jsem slyšel, že to existuje, máš to v polštině?" :D To byly též časy..8)
416372
jj, bylo to boží, jak ty původní obrázky Navi se liší od dnešní skutečnosti, jak jediné fotky z avatara byly ty s Cameronem, jak všichni spekulovali, jestli to bude revoluce... jak ty staré dobré VHSky.. "Indy? O tom jsem slyšel, že to existuje, máš to v polštině?" *:D* To byly též časy..*8)*
msyogota
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se