V KOSTCE
Láska k jídlu jako vrchol lidského štěstí? Pro kuchařku Eugénii a slavného gurmána Dodina určitě. Režisér Anh Hung Tran servíruje divákům svůj milostný opus o gastronomii, jehož jediným posláním je vyjádřit vděk evoluci za to, že nás vybavila chuťovými pohárky. A použil k tomu recept na pomalu tažený vývar dlouze probublávající precizně naaranžovanými scénami jako vystřiženými z děl starých holandských mistrů. Pokud ale máte raději fast food, tak se tomuto dílu vyhněte, neboť vás nijak neosloví.
CELÁ RECENZE ZDETRAILERY
FOTOGALERIE
O FILMU
Píše se rok 1885. V rozlehlém domě v údolí Loiry začíná další den a kuchařka Eugénie (Juliette Binoche) od časného rána pobíhá v kuchyni. Její jedinečný talent a láska k vaření dávají vzniknout neuvěřitelně chutným pokrmům. Posledních 20 let pracovala pro slavného gurmána Dodina (Benoît Magimel). Společně hledají a nalézají nové, neotřelé recepty, zkoumají chutě a sdílejí lásku ke gastronomii. Během let mezi nimi vzniklo silné pouto ovoněné upřímnou láskou. Dodin by byl rád, kdyby se Eugénie stala jeho ženou. Ta ale zarputile odmítá, nechce ztratit svobodu. Vždyť jejich soužití je takto dokonalé. Tráví spolu dlouhý čas, zkoumají a hledají recepty. Není to lepší než kdejaké manželství?