Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.
10000 př. n. l. | 10,000 B.C. | 2008
csfd  imdb  kinobox
US premiéra: 07.03.2008
CZ premiéra: 13.03.2008
režie: Roland Emmerich
hrají: Camilla Belle, Omar Sharif, Steven Strait, Cliff Curtis
 

V KOSTCE

Emmerichův historický guláš, ve kterém se stihne mihnout úplně všechno včetně mamutů, nadlidí, pyramid a naštvaných opeřenců. Ohraná zápletka a vyumělkované triky vás do filmu nevtáhnou, ale na účet modelů v kožených kalhotách a tupě zírající "sexbomby" Camilly Belle byste se pobavit mohli. Ale spíš ne. :)

CELÁ RECENZE ZDE

TRAILERY



FOTOGALERIE

O FILMU

Věčný patriot Roland Emmerich je taková tichá voda, co břehy mele. Nikde se o něm nemluví, nikdo si ho nevšímá a přitom do rukou dostal velkolepou produkci, vedle níž by se styděly i všechny Jurské parky dohromady. V 10,000 B.C. (tj. deset tisíc let před Kristem, pro ty nedomýšlivé ;) nás (kdo by to řekl) na chvílí vrátí v čase, aby do poslední kapky vyždímal možnosti dnešní digitální kinematografie a předvedl svět tak, jak se nám ho National Geographic snaží ukázat už několik let. Tentokrát však se vší parádou. Příběh lovce mamutů, který se vydá do divočiny na lov, aby předešel zkáze svého kmene, se zdá spíš jako omluva pro to nejdůležitější, tedy blbnutí s prehistoriskými zvířátky a pohrávání si s digitálními efekty. Ale koneckonců proč ne. Ostatně Emmerich umí dobře bavit i bez bůhvíjak důmyslného příběhu a nepotřebuje k tomu ani hollywoodské hvězdy (on by takový Brad Pitt jako křovák byl asi opravdu ústřel). Stačí mu dát do ruky nějakou větší katastrofu, nebo alespoň námět, kde je všechno větší než obvykle a ono se to nějak vyvrbí. Michael Bay to není, takže panují jisté obavy. Pokud ale zklame Emmerich, digitální mágové jistě hromadu práce odbudou za něj. Na desetitisícovku se bude koukat pěkně tak i tak.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se