Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.
1917 | 2019
csfd  imdb  kinobox
US premiéra: 25.12.2019
CZ premiéra: 27.02.2020
režie: Sam Mendes
hrají: Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong, George MacKey, Dean-Charles Chapman

1917: Final Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Cival

Sam Mendes poctivě střídá žánry, tak aby mohl za několik desítek let spokojeně umřít jako velký klasik, co si své hity, klenoty a oscariády rozložil napříč celým filmovým spektrem. Malinko to vypadalo, že se kolem 1917 vzbudí ještě větší hype, který požene kameramana Rogera Deakinse najisto k dalšímu Oscarovi a film jako favorita i pro sošku za nej film, ale to druhé se úplně neděje... i jako obyčejně vynikající válečné retro bychom ale 1917 brali. Což by tak mělo být. Finální trailer zůstává malinko za očekáváním, protože není tak intenzivní a z valné většiny jen opakuje své předchůdce - tři a půl hvězdičky by mu sedly líp - pořád tu ale uvidíte jeden z nejlákavějších projektů zimy, který hlavně co se týče výpravy a vykutálenosti pohybů kamery bude hledat jen těžko konkurenci.

1917: Trailer 2


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
KarelR

Mendesovy bondovky mě moc nebraly, takže po deseti letech vlastně slavím jeho comeback. Režisér Americké krásy, Road to Perdition a Mariňáka se kariérně dostal na novou úroveň a může si diktovat skoro stejně jako Nolan. A už proto mám radost z toho, že kráčí v jeho šlépějích a vrhá se na nemilosrdná bojiště. Po Hacksaw Ridge a Dunkirku je znovu otevřená fronta pro válečné filmy, které z kin na dlouho zmizely. Mendes se přitom vydává do první světové a servíruje bratránka Gallipoli, jenž se má celý odehrávat v jednom záběru. Znamená to, že půjde o nesmírně intenzivní podívanou? Přesně takový je záměr. A pokud mám podle nového traileru soudit výsledek, zatím to vypadá na trefu do černého, jíž se upřímně nemůžu dočkat.

1917: Trailer


HODNOCENÍ REDAKCE
HODNOCENÍ ČTENÁŘŮ
VAŠE HODNOCENÍ
Cival

Je to pár dní, co jsem v duchu smutnil, že Sam Mendes netočí jako o život a pauzíruje. Stejně tak je to pár dní, co mi kolega Shushika napsal, že viděl Mariňáka a tahle Mendesova válečná epopej pořád funguje na výbornou. A tak nějak vytrvale truchlím, že filmaři ještě úplně naplno nevyužili hrůzy první světové války v tak pohlcující obrazotvorný masakr, jaký můžete odečíst třeba z Na západní frontě klid... no a vidíte, teď se to všechno může spojit v epickém válečném dramatu, které bude prý z velké míry točené na jeden záběr, jímž se Mendes suverénně hlásí do oscarové soutěže. Vypadá to famózně, i když by to samozřejmě mohlo být ještě intenzivnější, syrovější nebo magicky nechutně čvachtající, trailer ale ukazuje režiséra Americké krásy, Road to Perdition nebo Skyfall zase jednou na absolutní řemeslné špičce. Těším se moc.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace